5 grunner til å vaske bilen din om sommeren for optimalt vedlikehold

I denne artikkelen skal vi se på hvorfor det er viktig å vaske bilen din regelmessig om sommeren.

13411341415

Den beste bilvasken er den du bruker ofte.

  1. Beskytt lakken mot varme: Selv om varmt vær er herlig etter en lang vinter, kan høye temperaturer være skadelig for lakken på bilen din. Skitt, støv og annen forurensning smelter raskere inn i lakken i varmen og kan etterlate permanente flekker hvis de ikke vaskes bort i tide. Ved å vaske bilen jevnlig, vil lakken bevares bedre.
  2. Fjern flekker fra nedbør: Våren, sommeren og høsten kan alle føre med seg store mengder nedbør, som er syrlig (pH 4-5). Etter regnskur kan det virke unødvendig å vaske bilen, men regnet legger igjen flekker som kan etterlate permanente merker i lakken. Derfor er det lurt å ta en tur til vaskehallen etter at regnet har gitt seg for å få lakken ren igjen.
  3. Bekjemp fuglemøkk: Når måkene returnerer etter vinterferien, øker også risikoen for å bli truffet av fuglemøkk. Uansett om det treffer deg i håret eller på panseret, bør du få vasket det bort så fort som mulig! Spesielt om bilen står i solen, da fugleskitt inneholder syre (pH 3,5-4,5) som etser på klarlakken.
  4. Kvitt deg med insekter: Med mildere temperaturer kommer det også en økning i antall insekter. Når du møter insekter i motgående retning, kan de raskt bli små flekker på frontruten eller panseret. Hvis det i tillegg er varmt, kan du risikere å få permanent etse-skader i lakken. Det anbefales derfor at dette vaskes bort så fort som mulig.
  5. Bli kvitt pollen og støv: Pollen og støv er en plage for mange, som påvirker bilens utseende. Det er ikke like kritisk å fjerne pollen og støv fort, sånn som man burde med punktene over, men plagen av å få pollen og støv på nyvasket bil er en skikkelig gjenganger! Dette er ikke like irriterende når man har abonnement.
Ved å vaske bilen din regelmessig om sommeren kan du beskytte lakken, fjerne flekker fra nedbør og pollen, bekjempe fuglemøkk, fjerne støv og kvitte deg med insekter. En grundig vask vil ikke bare forbedre bilens utseende, men også bidra til å opprettholde verdien og forlenge levetiden til kjøretøyet ditt. Ved å vaske i en godkjent vaskehall så gjør du også noe bra for miljøet. Sørg for å ta godt vare på bilen din i sommer og dra nytte av de mange fordelene ved jevnlig bilvask.
Og ikke minst: se bra ut - alltid!

Prøv ubegrenset bilvask i 1 uke for 1 kr?

  • Alle vaskeprogrammer inkludert (med eller uten børster)
  • Ingen bindingstid
  • Tilgang til alle våre vaskehaller
  • 449,-/mnd - ingen liten skrift

Bli abonnent Hvorfor ikke vaske selv hjemme?

Forfatter: Ole Marius Landsverk

Se andre aktuelle saker

Vi ekspanderer og er på utkikk etter nye lokasjoner

Har du en eiendom som kunne passet til vårt konsept, ikke nøl med å ta kontakt!

Vi kan også bygge om eksisterende bygg/verksted/lagerhaller, og tar gjerne en uforpliktende samtale rundt mulighetene og hva som ligger i det for deg som grunneier.

Send oss tips

Anlegg Langrønningen 4