Hvordan du kan ta best mulig vare på bilen din gjennom vinteren

Vinteren bringer med seg en rekke utfordringer for bilens utseende og ytelse. Med veisalt, piggdekkstøv, grus, og annen forurensning som daglige påkjenninger, er det avgjørende å gi bilen din den omsorgen den trenger gjennom vintermånedene. Mange synes det er demotiverende å vaske bilen på vinteren siden den blir like fort skitten - men jevnlig vask er en viktig investering i bilen din. Hos Glitra er det i tillegg rimelig!

20230207 DSC3556

Den beste bilvasken er den du bruker ofte.

Hvorfor?

  1. Unngå skade, rust og korrosjon på bilens lakk og understell. Lakken blir utsatt for gjørme, skitt, støv, salt, veistøv og annen forurensning over tid ved normal bruk. Uten å få fjernet dette jevnlig så vil dette spise opp lakken på bilen, og etter hvert gå videre på metallet innenfor lakken. Underspyling er alltid inkludert hos Glitra.
  2. Forleng levetiden på bilen. Godt bilhold resulterer i at bilen varer lengre, og kan brukes i flere år. Dette er både miljøvennlig, og som regel økonomisk gunstig for eier.
  3. Begrens bilens verditap. En jevnlig vasket bil kan ofte selges for langt mer enn en bil som er dårlig vedlikeholdt. Dette er lurt å tenke på om bilen skal selges på et senere tidspunkt.
  4. Sikkerhetsårsaker. Det er viktig med god sikt, rene sensorer, funksjonelle ryggekameraer, synlig registreringsnummer og lignende. Jevnlig vask passer på at alle de avanserte funksjonene i bilen fungerer som tiltenkt.
  5. Se bra ut – alltid! På samme måte som at mange liker å ta vare på seg selv og hjemmet sitt, så føler man seg også bedre ved å ha en ren og pen bil.

Kan man vaske bilen i minusgrader?

Vasking i minusgrader går generelt helt fint. Vi fraråder vask av bil når det er snakk om mer enn 15 kuldegrader. Ved mer enn 15 kuldegrader, kan vannet fryse ekstremt raskt etter utkjøring - og bilen kan ta skade av dette. Det kan også være skadelig for vaskehallen hvis en port blir stående oppe for lenge og innvendig utstyr fryser. Dette kan føre til betydelig nedetid for reparasjon. Derfor forekommer det at vi stenger haller på dager med ekstreme temperaturer, både fordi det kan være skadelig for din bil og for å forebygge skader på anlegget som kan føre til lengre nedetid og utilgjengelighet for deg.

For godt bilhold gjennom vinteren, anbefaler vi:

  1. Kjør bilen varm før den vaskes.
  2. Smør dørlister med silikon.
  3. Smør låsolje i nøkkelhull.
  4. Tørk bilen.
  5. Er det veldig kaldt, anbefaler vi å la bilen stå i en oppvarmet garasje etter vask.

Hvor ofte burde man vaske bilen på vinteren?

Litt avhengig av bilens bruk, anbefaler vi å vaske rundt 1 gang i uken gjennom vinteren.

Dette anbefaler vi primært for å få fjernet salt fra bremser, understell og lakk sånn at man unngår rustdannelse - samtidig som at ryggesensorer, kameraer, lys, registreringsnummer og lignende utstyr vil fungere optimalt.

Bilen er en av dine dyreste eiendeler, og det anbefales at man tar godt vare på den. Bilvaskabonnement hos Glitra gjør sunt bilhold til en lek - for en hyggelig pris.

Prøv nå Finn vaskehall

Forfatter: Ole Marius Landsverk

20230105 DSC1299

Vi ekspanderer og er på utkikk etter nye lokasjoner

Har du en eiendom som kunne passet til vårt konsept, ikke nøl med å ta kontakt!

Vi kan også bygge om eksisterende bygg/verksted/lagerhaller, og tar gjerne en uforpliktende samtale rundt mulighetene og hva som ligger i det for deg som grunneier.

Send oss tips

Anlegg Langrønningen 4