Uheldig vaskeresultat

Hvordan vaskeresultatet blir avhenger av hvilket program som er brukt, når du sist vasket bilen og hva slags forurensing bilen har blitt utsatt for.

Vi snakker ofte om det vi kaller for trafikkfilm, som består av gummirester, eksosdamp, salt, piggdekkrester, alt som ligger igjen på asfalten som spruter opp på bilen din når du kjører. Dette danner seg til en magnetisk hinne bestående av et tynt lag med møkk og fett som legger seg på bilen, som er ekstremt vanskelig å få fjernet helt uten berøringsvask.

Dersom man ønsker å oppnå så godt vaskeresultat som overhodet mulig, er det derfor lurt å benytte seg av jevnlig børstevask i maskinen, eller gå til verks med svamp/vaskehanske dersom du mistenker trafikkfilm på bilen. Når dette er gjort, vil du oppleve å få et mye bedre vaskeresultat når du vasker børsteløs også.

Når det er snakk om tørk, så vil resultatet her variere litt fra bil til bil. Velger du børstevask så vil tørkeresultatet som regel bli bedre, ettersom at lakken blir "glattere". En nyere og polert lakk vil som regel bli veldig tørr, mens en eldre og mer slitt lakk vil ha flere nupper og forurensning i lakken som gjør det vanskeligere å blåse bort vanndråpene.

Tilstanden på bilen før den vaskes er altså avgjørende både på vaske & tørkeresultatet.

Det er enkelte som er bekymret for slitasje i lakken ved bruk av børsteprogram. Det kan du lese mer om her

Forfatter: Ole Marius Landsverk

Se andre aktuelle saker

20230207 DSC3746

Vi ekspanderer og er på utkikk etter nye lokasjoner

Har du en eiendom som kunne passet til vårt konsept, ikke nøl med å ta kontakt!

Vi kan også bygge om eksisterende bygg/verksted/lagerhaller, og tar gjerne en uforpliktende samtale rundt mulighetene og hva som ligger i det for deg som grunneier.

Send oss tips

Anlegg Langrønningen 4