Hvilke bilvaskmaskiner bruker Glitra?

Glitra har i hovedsak tre forskjellige vaskemaskiner på sine vaskehaller som leveres av Holta & Håland bilvaskutstyr. I dette innlegget vil vi se nærmere på disse maskinene og hva som gjør dem så unike.

Tammermatic T700

Denne maskinen ser litt gammeldags ut når man ser på det estetiske, men det er faktisk en av de beste på markedet både i forhold til vaskeresultat og funksjoner. Maskinen produseres av det Finske selskapet Tammermatic.

En av de mest innovative funksjonene på Tammermatic T700 er den smarte "Scanner" teknologien. Dette er et avansert sensor-system som oppdager bilens størrelse og form, og som deretter justerer vaskeprogrammet for å gi en mer effektiv vask på en skånsom måte. Ettersom at bilens form blir scannet, behøver man ikke egne vaskeprogrammer for skiboks, takstativ og pickup.

Maskinen har også en skånsom børste som gir en effektiv rengjøring av bilen. Børsten former seg etter bilens form, og gir dermed en mer effektiv rengjøring. Maskinen har en roter-bar "takbom" som gjør at den kan vinkle dysene og få spylt på områder som mange andre vaskemaskiner ikke har mulighet til.

Dette har blitt Glitra sin favorittmaskin, rett og slett fordi at våre kunder blir superfornøyde med vaskeresultatet - og det er umulig å velge feil vaskeprogram!
FOK Peugeot e2008 2 31

Istobal MNEX22

Dette er en av de estetisk penere maskinene på markedet. Maskinen ser veldig moderne ut, og er "enklere" bygget opp enn hva en Tammermatic T700 er. Maskinen bruker fotoceller for å navigere seg rundt bilen.

Maskinen produseres i Spania, av Istobal, som er en av verdens største bilvaskmaskin produsenter. Børsten former seg etter bilens form, og gir dermed en mer effektiv rengjøring. Istobal MNEX22 har oscillerende høytrykk på sidene og turbodyser, noe som gjør at maskinen rengjører veldig effektivt.

Den største svakheten til MNEX22 er biler med dype spoilere. Maskinen har ikke en roterbar "takbom", noe som resulterer i at dysene ikke klarer å treffe oppunder spoilere på bakruter.

284278992 7725227490853064 4957618298982266458 n

Istobal Tracer

Dette er en ren børsteløs maskin. Tracer produseres i Spania av Istobal, og er en populær modell for de som ønsker ren børsteløs maskin. Maskinen "scanner" bilens form ved hjelp av ultralyd (høyfrekvente lydbølger).

Vaskeprogrammene går veldig mye raskere enn tradisjonelle "Roll over" maskiner som f.eks T700 og MNEX22.

Største ulempen med Tracer er at det kun er tørkekanaler oventil, så det blir ikke like tørt som på rollover-maskinene med sidekanaler. Vaskeresultatet kan også bli noe dårligere dersom bilen er veldig skitten, men vasker man ofte eller har lett skitt på bilen så blir resultatet godt.

Vi har Tracer på følgende lokasjoner:

x1 Sem (Tønsberg)

x1 Norheim (Haugesund)

x1 Løkkeveien (Stavanger)

Forfatter: Ole Marius Landsverk

20220208 DSC01447

Se andre aktuelle saker

Vi ekspanderer og er på utkikk etter nye lokasjoner

Har du en eiendom som kunne passet til vårt konsept, ikke nøl med å ta kontakt!

Vi kan også bygge om eksisterende bygg/verksted/lagerhaller, og tar gjerne en uforpliktende samtale rundt mulighetene og hva som ligger i det for deg som grunneier.

Send oss tips

Anlegg Langrønningen 4