5 årsaker til hvorfor man burde vaske bilen jevnlig

Det er lurt å vaske bilen jevnlig for å forlenge levetiden og beholde verdien på bilen. Jevnlig bilvask reduserer risikoen for rust og matt lakk, noe som bilen er spesielt utsatt for i det nordiske klimaet med mye skadelig smuss og skitt. Bilvaskabonnement er et godt alternativ til å gi bilen den pleien den fortjener med jevnlig vask, samtidig som at du kan redusere kostnadene rundt dette.
20230303 DSC4034
  1. Unngå skade, rust og korrosjon på lakken. Lakken blir utsatt for gjørme, skitt, støv, salt, veistøv og annen foruensning over tid ved normal bruk. Uten å få fjernet dette jevnlig så vil dette spise opp lakken på bilen, og etter hvert gå videre på metallet innenfor lakken.
  2. Forleng levetiden på bilen. Godt bilhold resulterer i at bilen varer lengre, og kan brukes i flere år. Dette er både miljøvennlig, og som regel økonomisk gunstig for eier.
  3. Begrens bilens verditap. Sett bort ifra at det føles godt med en ren bil, så er jevnlig bilvask en stor årsak til at bilen holder seg bedre i verdi om den skal selges på et senere tidspunkt. En jevnlig vasket bil kan ofte selges for langt mer enn en bil som er dårlig vedlikeholdt.
  4. Sikkerhetsårsaker. Det er viktig med god sikt, rene sensorer, ryggekameraer og lignende.
  5. Se bra ut – alltid! På samme måte som at mange liker å ta vare på seg selv og hjemmet sitt, så føler man seg også bedre ved å ha en ren og pen bil.

Det er viktig å vaske bilen jevnlig dersom du ønsker å ta vare på din dyreste eiendel. Spesielt etter regnvær og på vinterstid, ettersom at dette gir mest påkjenning for lakken på bilen. På vinterstid så anbefales det at man vasker bilen ca 1 gang i uken, for å få fjernet salt og skitt som legger seg på bilen.

Mange synes dette er kjedelig ettersom at bilen blir skitten like fort igjen, men å vaske jevnlig på vinterstid er det beste du kan gjøre for å ta vare på bilen. Salt er den vanligste årsaken til rust, og dermed må det fjernes hyppig for å unngå videre utvikling av rust og korrosjon i lakken. Regnvær inneholder ofte mye smuss, støv og partikler som er dårlig for lakken på bilen - og derfor er det viktig å få dette jevnlig bort.

Forfatter: Ole Marius Landsverk

Se andre aktuelle saker

Vi ekspanderer og er på utkikk etter nye lokasjoner

Har du en eiendom som kunne passet til vårt konsept, ikke nøl med å ta kontakt!

Vi kan også bygge om eksisterende bygg/verksted/lagerhaller, og tar gjerne en uforpliktende samtale rundt mulighetene og hva som ligger i det for deg som grunneier.

Send oss tips

Skreppestad Fasade