Hvorfor burde man ikke vaske på gårdsplassen hjemme?

Flere kommuner i Sverige og Tyskland har forbudt bilvask på gårdsplassen hjemme grunnet kjemikalier, tungmetaller og annen skitt som skylles av bilen renner ut i drikkevann, kommunalt avløp eller naturen vår. Her har du 3 gode grunner til hvorfor du burde benytte deg av en vaskehall istedenfor:

Design uten navn431431432
  1. Vann: Godkjente vaskehaller har ofte vanngjenvinningssystemer og avansert vannbehandlingsteknologi som hjelper til med å minimere vannforbruket. Hos Glitra kan dette redusere vannforbruket med rundt 80% per vask. Ved å bruke en godkjent vaskehall bidrar du til å bevare vannressurser og beskytte naturen rundt deg, samtidig som at du får en vanvittig bra opplevelse!
  2. Riktig avfallshåndtering: Ved vask av bil hjemme så blir tungmetaller, kjemikalier, olje, asfaltrester, bremsestøv og lignende skylt ut i drikkevannet vårt, naturen vår eller kommunalt avløp. Men frykt ikke! I en godkjent vaskehall benyttes det oljeutskillere & sandfang som fanger disse skurkene før de kan skade miljøet. Avfallet leveres til godkjente deponi for videre håndtering av miljøgiftene, som om det var superskurker som blir sperret inne i et miljøvennlig fengsel. Vi bruker også nedbrytbare kjemikalier, les gjerne mer om dette her
  3. Tidsbesparende og praktisk: Å vaske bilen hjemme kan være en skikkelig tidstyv. Du trenger ikke å bekymre deg for å samle alt nødvendig utstyr eller å rydde opp etterpå. Du kan enkelt kjøre inn i vaskehallen, og mens du venter på at miraklene skal skje, kan du fylle tanken din med det siste skvettet fra rosabloggere som avslører hemmeligheter om sminke, motetrender og mer! Og hvis det ikke er nok, kan du også få din dose intellektuell stimulans ved å se den enestående Fredrik Solvang i Debatten. Så hvorfor begrense deg til bare én opplevelse når du kan kombinere vask, oppdateringer og underholdning?
Ved å velge en godkjent aktør for bilvask (selvvask, automatvask eller bilpleie-firmaer) i stedet for å vaske bilen hjemme i gårdstunet, kan du være stolt over å bidra til miljøvennlig rengjøring og riktig avfallshåndtering samtidig som at du sparer tid og energi. Det har aldri vært enklere å vaske i maskin, og du kan spare mye penger med en abonnementsløsning uansett om du ønsker børstevask eller børsteløs.

Prøv ubegrenset bilvask i 1 uke for 1 kr?

  • Alle vaskeprogrammer inkludert (med eller uten børster)
  • Ingen bindingstid
  • Tilgang til alle våre vaskehaller
  • 449,-/mnd - ingen liten skrift

Bli abonnent 5 grunner til å vaske bilen om sommeren

Det anslås at det gjennomføres rundt 20-30 millioner bilvasker i Norge hvert år, og uforsvarlig bilvask er en større kilde til utslipp enn mange tror. Både kobber, sink, bly, krom og nikkel er tidligere funnet i bilvaskevann. Dette er stoffer som er svært giftige for dyr, levende organismer og natur. Kommunale renseanlegg er ikke konstruert for å takle avløpsvann fra bilvask, noe som fører til en ekstra belastning. Dette kan påvirke renseprosessen og kvaliteten på det behandlede avløpsvannet og slammet som slippes ut i naturen. Det er viktig at slammet fra renseanleggene blir godt filtrerert og renset, ettersom at det brukes som jordforbedringsmiddel. Du kan bidra med å begrense dette utslippet ved å vaske i en godkjent selvvask, automatvask eller ved å benytte deg av et bilpleie firma.

Les gjerne mer om våre miljøtiltak her

Forfatter: Ole Marius Landsverk

20220914 DSC04109

Se andre aktuelle saker

Vi ekspanderer og er på utkikk etter nye lokasjoner

Har du en eiendom som kunne passet til vårt konsept, ikke nøl med å ta kontakt!

Vi kan også bygge om eksisterende bygg/verksted/lagerhaller, og tar gjerne en uforpliktende samtale rundt mulighetene og hva som ligger i det for deg som grunneier.

Send oss tips

Anlegg Langrønningen 4